Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Skolen på Grundtvigvej logo
Mobil menu

Referat 15.1.20

Referat bestyrelsesmøde
Tirsdag den 15.01.2020, kl. 17-19.30
Afbud: Marie, Helle B
Godkendelse af referat fra det sidste møde:
Referatet godkendes. Der er ønske om at referatet kan udsendes umiddelbart efter mødet.
Punkter til orientering:
Nyt fra formanden:
Bjørn ønsker at udtræde af bestyrelsen, da han har fået tilbudt et trænerjob ved siden af sin fuldtidsstilling. Christina Steinbock er blevet spurgt og har sagt ja til at indtræde i stedet for Bjørn.


Nyt fra ledelsen, herunder klub og SFO

 

  • Der orienteres om, at de kommunale administrative besparelser har betydet, at kommunen kun har ressourcer til en sekretær. I forlængelse af denne proces har Helle Schouw fået nyt job og stopper på SpG den 31.1.20.
  •  Næste uge tager ledelsen på strategiseminar, vi rapporterer herfra til kommende møde.
  • Drøftelse af udnyttelsen af Tempeltræet. Der ytres ønske om at bestyrelsen inddrages i processen.
  • Skolens fritidstilbud bringes på dagsordenen på bestyrelsesmødet i februar eller marts.
  • Der er fyldt op i tilmeldingen til vores nye science tilbud både for de grønne og de blå børn. Vi glæder os meget at få tilbuddet i gang. Der er sendt endnu en ansøgning til 5. junifonden om finansiering af drivhus på tagterrassen.

 

Nyt fra udvalg

  • Skolen ved Søerne ønsker oplæg om vores mobilpolitik
  • Vedr. følgegruppen, se nedenstående punkt

 

Punkter til drøftelse:

  • Opsamling på besigtigelsesturen den 13/1 -2020 med Undervisnings + By -& miljø udvalgene:

Meget positiv tur til de to skoler: Damhusengens skole og Guldbergskolen. Pænt fremmøde af politikere og forvaltning. God og imødekommende stemning på turen.
Beslutning omkring status på og indretning af arealet er udsat, da By- og Miljø ønsker at inddrage bestyrelse og følgegruppe.
Vi kontakter Jan E. Jørgensen og Michael Vindfelt omkring den videre proces. I løbet af de kommende par uger kontakter vi forvaltningen for at følge op på sagen. Følgende punkter er sendt til udvalgene mandag den 13.1.20 på baggrund af besigtigelsesturen:


Kære alle i Undervisningsudvalget og By- og miljøudvalget
Mange tak for en vellykket besigtigelse af åbne skolegårde. Vi sætter stor pris på at vi kom afsted sammen og fik en fælles reference – som inspiration til en nærmere afklaring af anvendelsen af det nuværende fleksareal på HS vej.
Med denne mail vil vi gerne på baggrund af inspirationsturen tilkendegive vores tanker og ideer. De vigtigste fire punkter er følgende:
/ Vi anbefaler at det nuværende fleksareal på HS vej, overgår til en status som lege- & skolegårdsområde, og med mulighed for anvendelse til brandvej og passage for cyklister. Det betyder, at det nuværende fleksareal på HS vej lukkes permanent for biltrafik. En permanent lukning for biltrafik, vil både skabe mere fredelige trafikale forhold omkring SpG, forøge det samlede antal skolegårdskvadratmeter på SpG og samtidig give byens øvrige børn & unge endnu et åbent lege- og aktivitetssted.
/ Vi anbefaler at fleksarealet udvikles som et åbent moderne lege-& skolegårdsområde til gavn, for både skolens naboer, børn og unge i området og skolens elever.
/ Vi anbefaler at fleksarealet udvikles til et lege-& skolegårdsområde der fremstår visuelt stærkt – både i belægningen og i øvrige lege- & aktivitetsredskaber placeret på området, således signalet om at området er et lege- & skolegårdsområde er tydeligt for øvrige trafikanter.
/ Vi anbefaler at der udvikles forskellige forslag til udnyttelse af det nuværende fleksareal. Med afsæt i vores inspirerende tur i dag, anbefaler vi at forslagene udarbejdes i et tæt samarbejde mellem de to forvaltninger repræsenteret af begge udvalg, og bliver fremlagt for skolens ledelse og skolens bestyrelse og forældregruppe inden en politisk beslutning træffes.
Vi ser frem til at høre om jeres drøftelser af sagen i aften, og til at fortsætte vores samarbejde om at gøre fleksarealet på HS vej til et lege-og aktivitetssted til gavn for byens børn og unge.
Mange hilsner,
Skolebestyrelsen og følgegruppen

 

  •  Opfølgning på de udvalgte strategiske indsatsområder. Hver gruppe arbejder videre med at besvare spørgsmålene: Hvad vil vi ?, Hvorfor vil vi det ? og Hvordan vil vi det?

Grupperne:
o Partnerskaber med Omverdenen; Bjørn, Mads, Kim + Helle
o Kommunikation – herunder kommunikation af vision og deltagelse i skolens fællesskaber fra et forældreperspektiv: Mie, Jan, Mette + Lise
o Videreudvikling af skolens fællesskaber gennem fælles traditioner: Lotte, Mette + Casper
Punkterne fremlægges og der aftales opfølgende arbejdsmøder i de respektive udvalg.