Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Skolen på Grundtvigvej logo
Mobil menu

Referat 19.08.2019

Referat af skolebestyrelsesmøde
Mandag den 19.08.2019, kl. 17-19.30

Tilstede: 
Forældre: Mie, Kim, Jan, Lotte, Mette, Christina (suppleant for Marie frem til uge 42)
Personale:  Mads, Mette
Ledelse: Lise, Casper og Helle B
Afbud: Marie (orlov)

Referat fra mødet d. 18.06.19 . er godkendt.

Punkter til orientering:
Nyt fra elevråd:

  • Thorbjørn repræsenterer elevrådet.
  • Orientering om igangsættelse af Bring Your Own Device i gul og rød her ved skoleårets start. Ca. halvdelen af børnene ønsker at medbringe én computer til undervisningsbrug.
  • Afholdelse af valg til elevrådet i august måned. Herefter nedsættes nyt elevråd.

 

Nyt fra formanden:

  • Mette Nelund er tilbage fra barselsorlov
  • Christina er suppleant for Marie frem til uge 42.
  • Formanden opfordrer til at man fremadrettet melder afbud i god tid til møderne, så marie kan deltage som suppleant.
  • 8. årgang har fået udgangstilladelse. Der er udgivet et princip for udgangstilladelse for 8. og 9 årgang.
  • Tip fra formanden: Hvis man kan følge med i udvalgenes arbejde kan man med fordel tilmelde sig notifikationer om udgivelse af dagsordner og referater fra udvalgene.
    Orientering om formandsrådsmødet afholdt i uge 33. Lise og Mette orienterer om udvalgte punkter fra mødet:
    Økonomi: Formanden fra Duevej havde bedt om en redegørelse for økonomien på skoleområdet. På skoleområdet kan flere skoler pt. ikke opretholde det ønskede serviceniveau pga. for få ressourcer til vikardækning, samt en eventuel sammensætning i personalegruppen med høj anciennitet presser lønmidlerne. Det blev påpeget at centralisering af serviceydelser og økonomi gør det endnu sværere for de enkelte skoler at prioritere og spare på budgetterne.
    Skolebestyrelsernes organisering: Rasmus fra Skole og Forældre opfordrede til at skolebestyrelserne organiserer sig på tværs med henblik på at stå stærkere i forhandlinger. Bestyrelsen på SpG ønsker at indgå i et sådant tværgående samarbejde.
    Forvaltningen orientere om datagrundlag i kvalitetsvurdering af skolerne: Data fra kvalitetsrapporter fremlagt, herunder især afgangsprøver. Kim opfordrer til, at man også her samarbejder på tværs af skoler/bestyrelser ifht. hvilke data, der bruges og hvordan i kvalitetsrapporter og i sammenligning med andre skoler.

 

Nyt fra ledelsen, herunder klub og SFO

  • Opstart af skoleåret 19/20: Det nye skoleår er kommet godt i gang. Der er pt. stor stabilitet i personalegruppen og teamsammensætning. Der er 1 nyansat lærer pr.0108 som er naturfaglig lærer i gul7/rød8.
  • Planlægningsprocessen: har i år været positivt præget af, at teamene i høj grad kan bygge videre på fælles erfaringer fra skoleåret 18/19.
  • I uge 32 havde vi en pædagogisk udviklingsdag med Rachel Nichols fra High Tech High, som har været med til at udvikle PBL.
  • Nyt modtagehold i Grøn Seyfert: Pga. en større tilstrømning af modtagebørn til Frederiksberg skal vi oprette et ekstra modtage(vela)hold. Dette tilknyttes Grøn Seyfert
  • Klub: Fra i år er der to klubaftener med længere åbningstid om ugen.
  • BYOD: Det blev drøftet, hvorvidt der skulle have været bedre kommunikation og bedre faciliteter omkring BYOD og begrundelsen for at overdrage ansvaret til forældrene for at børnene har tilgang til computere.  Det opfordres til at vi drøfter erfaringerne mere systematisk, når ordningen har kørt 1 – 2 måneder.
     

Nyt fra udvalg

  • Leveregler/alkoholskriv: Lotte og Bjørn følger op på et kommende møde.
  • Trivsel: Det besluttes at skolebestyrelsen skal være repræsenteret på forældremøder for at styrke kendskabet til bestyrelsen og til trivselsarbejdet på skolen.  Mie og Lotte laver en plan for deltagelse på forældremødet.
     

Punkter til drøftelse:

  • Opfølgning på politisk besøg og planlægning af vores strategi fremadrettet:
    Behov for at inddrage/orientere bestyrelsen om følgegruppens arbejde fremadrettet.
    By- og miljøudvalget har udskudt beslutningen om den fremtidige status for shared space på Henrik Steffensensvej. Udvalget opfordrede til en fælles besigtigelsestur til andre løsninger på shared space for udvalget, bestyrelsen og skolens ledelse med henblik på at finde fælles løsninger.
    Politikerne troppede talstærkt op ved besigtigelse mandag d. 12.08. Efterfølgende besigtigede undervisningsudvalget tagterrassen med henblik på at fremme udviklingen af arealet til brug i science undervisning. Bestyrelsen har udformet et konkret forslag til faciliteter på terrassen.  Forslaget sættes på et udvalgsmøde i september.
    Følgegruppen vurderer at et yderligere politisk arbejde kræver direkte deltagelse fra bestyrelsen  i forhold til at anlægge en mere offensiv strategi. Drøftelse af hvordan man kan lave en konkretisering af forslag/krav/ideer til shared space, som man kan fremlægge for politikerne. Følgegruppen tager imod invitationen om besigtigelse. Forud for  denne kokretiseres krav /forslag til shared space/lukning af vejen. Bestyrelsen stiller sig til rådighed for evt. mere aktiv deltagelse i følgegruppens arbejde, hvis der er behov for yderligere mobilisering.
  • Status på undergrupper – prioritering af emner for dette år (se årshjul for 2018/19) inkl. Forslag om et længere strategimøde den 26. September 2019:
    Følgegruppen fortsætter
    Fritidsgruppen fortsætter
    Aftale med ’Familieidræt’ 2 x 2 onsdage hvor muligheden for idræt på skolen introduceres
    Fortsat mulighed for samarbejde med DGI om ungdomstræner
    Trivselsgruppen fortsætter. Fokus på leveregler og kommunikation af disse
    Det digitale råd fortsætter. Behov for yderligere strategisk afklaring. Dette punkt sættes på strategimøde.
    Ideer til nye grupper til drøftelse på strategimøde med september.
    - kommunikation, herunder bestyrelsens synlighed; forældrekommunikation på Aula;
    - samarbejde med omverdenen/partnerskaber
     

Punkter til beslutning

  • Mødekalender for kommende skoleår, bilag medsendes:
    Mie og Lotte finder ny dato for møde med trivselsforældre ultimo oktober. Lise udsender.
    Mødekalenderen i i øvrigt vedtaget.
     

Eventuelt

  • Ingen punkter til eventuelt.

Ref. hbj